acasă
despre noi
ediţia curentă
ediţii anterioare
abonament
publicitate
contact
    Propuneţi-ne
    un subiect de articol!
    Doriţi să primiţi
    gratuit Revista
    AfaceriLemn.ro?
    Click aici pentru a ne
    trimite un comunicat
    de presă
    Informaţii suplimentare
    puteţi găsi şi pe bursa
    de afaceri pentru
    industria lemnului
    Accesaţi acum
    cea mai mare bază de date
    de cereri şi oferte de lemn
    şi produse din lemn
    Cele mai importante
    companii din industria
    lemnului din întreaga lume
Abonare la Newsletter

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

    Zoom

AHEC vizează Iordania ca piaţă principală de desfacere pentru lemnul de esenţă tare

Consiliul American pentru Exportul de Lemn de Esenţă Tare (AHEC), asociaţie internaţională pentru comerţul de lemn de esenţă tare pentru industria americană, a identificat Iordania ca o piaţă importantă, în dezvoltare pentru lemnul de esenţă tare din America. S-a luat în vedere contribuţia Regatului în valoare de 69.3 milioane USD la exporturile de lemn de esenţă tare SUA - regiunea MENA - înregistrate în ultimul an. Ţara arată un interes sporit pentru produsele din lemn folosit pentru interior, din cauza dezvoltării rapide a sectorului construcţiilor, în condiţiile creşterii stabilităţii economice. Cu scopul de a ajuta la dezvoltarea pieţei, AHEC, în parteneriat cu importatorul local AA Kattan & Sons Co, a organizat la începutul lunii iunie, la Hyatt Grand Hotel în Jabal Amman, un atelier intensiv asupra subiectului speciilor şi clasificării cherestelei, conform unui comunicat de presă transmis către revista noastră.
Roderick Wiles, directorul AHEC pentru Africa, Orientul Mijlociu, Asia de Sud şi Oceania, a fost unul dintre cei mai importanţi purtători de cuvânt ai evenimentului.
El a discutat despre disponibilitatea şi marea varietate de specii de lemn de esenţă tare american, precum şi despre importanţa prerogativelor de mediu şi despre istoria "lungă" a Statelor Unite în guvernarea pădurilor.
În plus, el a abordat diverse aspecte legate de sectorul de tâmplărie din ţară. Discursul său a fost urmat de o demonstraţie practică a normelor de clasificare pentru lemnul de esenţă tare din America de Nord, demonstraţie susţinută de către Bob Sabistina, fostul inspector-şef al Asociaţiei Naţionale pentru Lemnul de Foioase (NHLA) şi consultant de clasificare pentru AHEC.
Atelierul de lucru a urmat activităţi similare întreprinse de către AHEC şi a vizat mărirea cunoştiinţelor despre lemnul de foioase din America în toată regiunea.
Deoarece industria Iordaniei de construcţii prevede progrese la scară largă, lemnul de esenţă tare din America, cu varietatea

sa de culori, caractere şi crontraste remarcabile de culoare, oferă o gamă largă de opţiuni de design pentru arhitecţii din acest sector, aflat într-o creştere rapidă.
Unele dintre cele mai populare specii de foioase din SUA sunt: nucul de nuanţă închisă, arinul rosu, ulmul, stejarul, cireşul, stejarul alb, arţarul, care sunt ideale pentru decorurile de interior. Având în vedere proprietăţile unice şi interesante, lemnul de esenţă tare din America a devenit alegerea preferată a comunităţii internaţionale pentru design interior pentru proiecte precum: clădiri publice, hoteluri şi birouri corporative, locuinţe particulare.
Multe din speciile disponibile în Statele Unite sunt, în prezent folosite şi în cele mai recente proiecte de construcţii din Iordania.
"Suntem mândri de importanţa tot mai mare a lemnului de esenţă tare american în Iordania şi în întreaga regiune, fapt care a devenit o dovadă a importanţei produselor noastre la nivel mondial. Iniţiativele pe care le-am luat în regiune au dus la creşterea recunoaşterii lemnului de esenţă tare din SUA printre importatori, distribuitori şi dezvoltatori de proiecte majore de construcţie, şi suntem încrezători că acest fapt va creşte în continuare vizibilitatea produselor noastre, nu numai în Regat, dar şi în întregul Orient Mijlociu", a declarat Roderick Wiles.
Despre AHEC.
Consiliul American pentru Exportul de Foioase (AHEC) este cea mai importantă asociaţie pentru comerţul internaţional în industria lemnului de esenţă tare SUA, reprezentând exportatorii din rândul companiilor americane producătoare de lemn de esenţă tare, precum şi toate asociaţiile de producţie importante din SUA implicate în comerţul cu lemn de esenţă tare. AHEC desfăşoară un program la nivel mondial pentru a promova lemnul de foioase american în peste 50 de pieţe de export, concentrându-se pe furnizarea de informaţii tehnice privind gama de specii, a produselor şi a surselor de aprovizionare arhitecţilor, designer-ilor şi utilizatorilor finali. În plus, AHEC editează, de asemenea, o gamă completă de publicaţii tehnice.

Romsilva betonată

Pentru că nu are ce face cu banii şi pentru că România geme de păduri, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a decis să investească masiv în imobiliare.
Aproape 21 de milioane de euro au fost alocate pentru noul sediu, bani cu care s-ar fi putut împăduri peste 1.000 ha de pădure, se arată în Jurnalul Naţional.
Astfel, a fost distrusă o pepinieră de 7,2 ha pentru a face loc la trei palate de sticlă.

Înapoi la toate ştirile

   Comentează acest articol!
    Companie
    Nume
    Email
Verificare anti-robot 
   Vezi toate comentariile la acest articol!
    postat de fsdfs, fdsfsdf în data de 02 august 2010 la ora 16.30
gfdgd
Adăugaţi comentariul dvs. | Răspundeţi
acasă | despre noi | ediţia curentă | ediţii anterioare | abonament | publicitate | contact | sitemap

© 2010 Romcibex SRL - RevistaAfaceriLemn.ro, AfaceriLemn.ro & WoodBusinessPortal.com sunt mărci Romcibex SRL, Romania
Adrese alternative ale serverului AfaceriLemn.ro:
Romcibex.com | Afacerilemn.ro | Afacerilemn.com | Woodbusinessportal.com | Woodbusinessportal.ro
Woodbusinessportal.it | Woodbusinessportal.co.uk | Woodbusinessportal.hu
AfaceriLemn.ro este lider în afacerile cu lemn pentru Cherestea, Frize şi Semifabricate, Parchet, Furnir, Placaj, OSB3, Paleţi şi Europaleţi,
Case din lemn, Lemn de foc şi Brichete, Utilaje prelucrare lemn, Cherestea stejar, Cherestea fag, Cherestea răşinoase