acasă
despre noi
ediţia curentă
ediţii anterioare
abonament
publicitate
contact
    Propuneţi-ne
    un subiect de articol!
    Doriţi să primiţi
    gratuit Revista
    AfaceriLemn.ro?
    Click aici pentru a ne
    trimite un comunicat
    de presă
    Informaţii suplimentare
    puteţi găsi şi pe bursa
    de afaceri pentru
    industria lemnului
    Accesaţi acum
    cea mai mare bază de date
    de cereri şi oferte de lemn
    şi produse din lemn
    Cele mai importante
    companii din industria
    lemnului din întreaga lume
Abonare la Newsletter

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

    În practică

EGGER DHF – Autorizaţia Z-9.1 – 454 emisă de DIBT, prelungită până în 2014


Începând cu 1 ianuarie 2010, DIBT (Institutul German de Inginerie Structurală) a prelungit cu încă 5 ani perioada de valabilitate a documentului Z-9.1-454 pentru plăcile izolatoare EGGER DHF, cu grosimi cuprinse între 12 – 20mm, se arată într-un comunicat de presă transmis către Revista AfaceriLemn.ro.
Design-ul şi regulile de clasificare au fost adaptate versiunii curente ale standardelor aplicabile. Ca rezultat, plăcile de izolaţie EGGER DHF pot fi folosite în construcţia acoperişurilor şi pereţilor atât ca plăci de suport permeabile la vapori, cât şi pentru componente la căptuşirea acestora. În funcţie de aria de aplicabilitate, confom documentului, plăcile de izolaţie EGGER DHF sunt adecvate aplicaţiilor unde folosirea plăcilor din material lemnos clasa 20 şi 100 sunt permise conform DIN 68800-2. Acest lucru corespunde clasei de utilizare 1 şi 2 conform DIN 1052. Ele pot fi folosite ca şi căptuşeală în construcţia pereţilor şi a acoperişurilor utilizând panouri fibrolemnoase pentru aplicaţii, potrivit DIN 1052 şi DIN V ENV 1995-1-1 în conjuncţie cu documentul naţional de aplicare (NAD).
Documentul de aprobare include valorile tipice de calcul, precum şi coeficienţii de măsurare kmod şi kdef conform DIN 1052. Au fost de asemenea adăugate valorile de clasificare pentru dispozitive de fixare.

SPECIFICAŢII TEHNICE:
Plăcile izolatoare EGGER DHF sunt certificate "Blue Angel" datorită emisiilor reduse (conform RAL UZ 76), mulţumită adezivului fără formaldehidă. Plăcile DHF sunt certificate cu o declaraţie privind protecţia mediului conform ISO 14025, emisă de Institutul Bauen şi Umwelt (IBU) (Institutul de Construcţii şi Mediu). Pentru realizarea eficientă a construcţiilor din lemn, clasa de pericol 0, EGGER Holzwerkstoffe Wismar Gmbh & CO. KG furnizează plăci EGGER DHF de 3 m, pe lângă versiunea în format practic cu nut şi feder (2.500 x 675 mm).
Cu o densitate brută ≥ 600 până la 650 kg/m3, placa DHF facilitează utilizarea catalogului de componente DIN 4102-4 pentru o certificare privind protecţia împotriva focului, certificare necesară structurilor F-30B. În manualul EGGER pentru planificarea construcţiilor din lemn sunt incluse numeroase exemple de design pentru componentele pereţilor şi acoperişurilor ce îndeplinesc o varietate de cerinţe.
În ceea ce priveşte construcţia acoperişurilor, placa DHF poate fi folosită ca placă de suport conform reglementărilor ZVDH şi ca o căptuşeală provizorie fără a fi nevoie de bandă adiţională de izolare a cuielor.
Imprimarea pe suprafaţa plăcii a grilei cu spaţiere la 62,5 cm şi 83,3 cm uşurează în mod semnificativ instalarea plăcilor, oferind structurii şi izolaţiei, protecţie împotriva intemperiilor.

   Comentează acest articol!
    Companie
    Nume
    Email
   Vezi toate comentariile la acest articol!
acasă | despre noi | ediţia curentă | ediţii anterioare | abonament | publicitate | contact | sitemap

© 2010 Romcibex SRL - RevistaAfaceriLemn.ro, AfaceriLemn.ro & WoodBusinessPortal.com sunt mărci Romcibex SRL, Romania
Adrese alternative ale serverului AfaceriLemn.ro:
Romcibex.com | Afacerilemn.ro | Afacerilemn.com | Woodbusinessportal.com | Woodbusinessportal.ro
Woodbusinessportal.it | Woodbusinessportal.co.uk | Woodbusinessportal.hu
AfaceriLemn.ro este lider în afacerile cu lemn pentru Cherestea, Frize şi Semifabricate, Parchet, Furnir, Placaj, OSB3, Paleţi şi Europaleţi,
Case din lemn, Lemn de foc şi Brichete, Utilaje prelucrare lemn, Cherestea stejar, Cherestea fag, Cherestea răşinoase