acasă
despre noi
ediţia curentă
ediţii anterioare
abonament
publicitate
contact
    Propuneţi-ne
    un subiect de articol!
    Doriţi să primiţi
    gratuit Revista
    AfaceriLemn.ro?
    Click aici pentru a ne
    trimite un comunicat
    de presă
    Informaţii suplimentare
    puteţi găsi şi pe bursa
    de afaceri pentru
    industria lemnului
    Accesaţi acum
    cea mai mare bază de date
    de cereri şi oferte de lemn
    şi produse din lemn
    Cele mai importante
    companii din industria
    lemnului din întreaga lume
Abonare la Newsletter

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

    Din lemn®

Fabricat în România

Wooden Trucks Transylvania furnizează machete de camioane din lemn, lucrate de mână, unicate, de mare complexitate, cu 740 de piese ce pot fi dezasamblate şi reasamblate complet!

Sunt jucării şi cadouri scumpe pentru băieţii mari, cum îi place să le numească, dar şi un element inedit de design interior. Machetele sunt concepute şi realizate manual de Dan Butiri, cu mândrie, în România.
Machetele Wooden Trucks Transylvania au un design absolut original, cu toate piesele demontabile şi cu maximum de elemente funcţionale. Acest concept se realizează cu cel mai mare grad de dificultate şi le face unice în domeniu.
Astfel, Wooden Trucks Transilvania oferă clienţilor săi pasionaţi de tehnică şi colecţionarilor, cea mai complexă machetă, din punct de vedere funcţional de pe piaţă. Veţi constata cu satisfacţie că la aceste modele puteţi deschide portierele cabinei pentru acces în interior şi puteţi manevra direcţia. În plus, fiecare model are şi alte elemente funcţionale specifice, a căror robusteţe permite manevrarea lor repetată fără teama că se distrug.
Toate modelele sunt lucrate din lemn de fag foarte bine finisat. Toată suprastructura camioanelor este făcută din foi de lemn de 5.2mm grosime. Nu se foloseşte lac. Nu se foloseşte adeziv.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


“Machetele pot fi oferite cadou pentru băieţi mai mari de 10 ani şi mai ales pentru adulţi, părinţi sau bunici. Mai cunoaşteţi alte obiecte care pot să capteze interesul şi să entuziasmeze trei generaţii în acelaşi timp?”, ne întreabă Dan Butiri.
Dan Butiri, acţionar, administrator şi singurul angajat al ButiriInteh Srl, este inginer mecanic, cu o experienţă de 28 de ani în proiectarea mecanismelor, dispozitivelor şi utilajelor pentru industria uşoară şi industria grea.
Prin 2001 i-a venit ideea realizării unui produs propriu, respectiv macheta camionului militar românesc.
În proiectul iniţial, cabina era din tablă de aluminiu, saşiul din profile de aluminiu, caroseria din lemn cu accesorii metalice din aluminiu, roţile din cauciuc. A realizat un prototip, lucrat manual, dar costurile iniţiale cu realizarea matriţelor şi exploatarea utilajelor necesare depăşeau posibilităţile sale financiare şi, prin urmare, a abandonat proiectul.
“Din întâmplare, prin 2003 răsfoiam o revistă americană de aranjamente interioare şi am observat pe o etajeră, o machetă de camion din lemn”, îşi aduce aminte Dan Butiri. “Am revenit imediat la ideea machetei de camion şi am refăcut proiectul pentru o construcţie din lemn. Din acel moment, mi-am concentrat toată energia, cunoştinţele şi pasiunea pentru realizarea celei mai spectaculoase machete de camion din lemn”.
În proiectul iniţial, era vorba de o machetă mult mai simplă. A realizat prototipul conform noului proiect şi a început să lucreze la tehnologia de montaj şi la dispozitivele necesare. “Când totul era gata, mi-a venit o primă idee care putea să îmbunătăţească produsul. Aşa a început caruselul modificărilor care făceau produsul tot mai complex şi tehnologia de execuţie tot mai complicată. Îmi place să spun că nu am avut milă faţă de mine, în toată această perioadă de creaţie. Am avut şi sincope, atât din cauza modificărilor pe care le tot făceam, cât şi financiare. Bineînţeles că familia a avut de suferit, ne-am epuizat toate rezervele financiare, iar despre concedii nici nu s-a pus problema”.
Îşi dorea să evite crearea unui produs banal, comun, pe care îl mai produc şi comercializează şi alte firme şi pentru care trebuie să găseşti tot timpul noi trucuri în sprijinul vânzărilor. “Aveam nevoie de un produs de nişă, care să iasă în evidenţă prin calitate şi elemente de noutate. Fiind pasionat de mecanisme, de utilaje de lucru şi de jucării, a apărut ideea unor machete de camioane, făcute din lemn şi lucrate manual. Am ales astfel o temă foarte generoasă şi în acelaşi timp o mare provocare. Mi-am impus să realizez un produs cu totul nou, într-o concepţie total diferită de ceea ce oferea piaţa în acest domeniu, un produs care să aducă mai multă satisfacţie cumpărătorului, să uimească şi să entuziasmeze”.
A stabilit două obiective care urmau să asigure unicitatea produsului său: toate piesele componente să fie demontabile/remontabile şi să folosească cel mai mare număr de elemente funcţionale permis de caracteristicile constructive.
Odată finalizată concepţia, a trecut la execuţie. A început să achiziţioneze scule de mână, pe rând, în funcţie de operaţiile pe care le executa. Nu avea experienţă în lucrul cu lemnul, fiind condus doar de simţul tehnic.
“Am ales asamblarea cu şuruburi pentru lemn, în cea mai pretenţioasă execuţie, cu şuruburi cu cap înecat. Pe de o parte, trebuia să am o asamblare robustă, care să suporte multe manevrări, iar pe de altă parte, trebuia ca elementele de lemn să fie delicate, elegante, să obţin un ansamblu cu o evidentă supleţe. Calibrul şurubului pentru montaj condiţionează mărimea de reprezentare a unor detalii, dar am reuşit integrarea fluentă a acestora la scara modelului”.
Pentru un camion, este nevoie de aproximativ 6 săptămâni de muncă– pentru o roată, 4 ore. Prelucrarea celor peste 240 de piese ale unui camion necesită mai mult de 800 de operaţii, dar nu aceasta este partea dificilă. Asamblarea acestor piese cu şuruburi se face prin mai mult de 160 de operaţii de mare dificultate, deoarece găurirea pieselor de legătură se face la montaj, piesele nefiind găurite dinainte. “Am depăşit singur multe dificultăţi, am făcut multe încercări, am schimbat multe soluţii şi în final mi-am atins cele două obiective pe care singur mi le-am impus. Aşa am ajuns ca la sfârşitul anului 2009 să pot oferi primele trei modele care sper să îi încânte pe cei interesaţi”.
Astfel, clientul are la dispoziţie o jucărie foarte plăcută, datorită multiplelor elemente funcţionale care pot fi manevrate fără teama că se distrug, dar şi o lucrare de colecţie, datorită complexităţii şi unicităţii. “Depinde de client cum o priveşte, eu am încercat să-i ofer tot ce-şi poate dori de la o machetă de camion din lemn”.
Fie că sunt oferite cadou celor dragi, fie că sunt personalizate cu sigla firmei dumneavoastră şi oferite unor parteneri de afaceri sau ca element surprinzător într-un aranjament de design interior, machetele Wooden Trucks Transylvania îşi merită toţii banii… şi nu sunt puţini. Clienţii sunt cei care plătesc preţul acestor machete, adică persoane cu bani, dar şi cu educaţie, capabile să aprecieze volumul imens de muncă din spatele acestor spectaculoase machete lucrate manual. Din păcate, Dan Butiri nu a realizat nicio activitate de promovare concretă a produselor sale, fiind prezente doar pe Internet, pe www.woodentruckstransylvania.com, putând fi achiziţionate acum şi prin PayPal sau cu cartea de credit, în speranţa impulsionării vânzărilor.
Cu două modele în pregătire, Butiri este foarte încrezător în răspunsul pieţei şi creaţiile sale unice!
Iar noi nu putem decât să ne înclinăm.

   Comentează acest articol!
    Companie
    Nume
    Email
Verificare anti-robot 
   Vezi toate comentariile la acest articol!
    postat de dasdasdasd, dasdsada în data de 02 august 2010 la ora 14.35
asdasdasdasd
Adăugaţi comentariul dvs. | Răspundeţi
acasă | despre noi | ediţia curentă | ediţii anterioare | abonament | publicitate | contact | sitemap

© 2010 Romcibex SRL - RevistaAfaceriLemn.ro, AfaceriLemn.ro & WoodBusinessPortal.com sunt mărci Romcibex SRL, Romania
Adrese alternative ale serverului AfaceriLemn.ro:
Romcibex.com | Afacerilemn.ro | Afacerilemn.com | Woodbusinessportal.com | Woodbusinessportal.ro
Woodbusinessportal.it | Woodbusinessportal.co.uk | Woodbusinessportal.hu
AfaceriLemn.ro este lider în afacerile cu lemn pentru Cherestea, Frize şi Semifabricate, Parchet, Furnir, Placaj, OSB3, Paleţi şi Europaleţi,
Case din lemn, Lemn de foc şi Brichete, Utilaje prelucrare lemn, Cherestea stejar, Cherestea fag, Cherestea răşinoase